© Proshots

Justin Kluivert vertelt in zijn maandelijkse blog over zijn roots. De 18-jarige aanvaller is een geboren en getogen Amsterdammer en Ajacied. En daar is hij meer dan trots op. “Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Of beter gezegd, Jordanees. De Jordaan is de plek waar ik ben opgegroeid en waar ik heb leren voetballen. Ik woonde vlakbij een speeltuintje, dus ik voetbalde elke dag tot dat het donker was. Thuiskomen met schrammen en blauwe plekken, dat soort dingen”, vertelt het talent op Ajax.nl.

“Ik kom nog steeds graag in mijn oude buurt. Er liggen zo veel mooie herinneringen. Door de straten lopen waar ik vroeger als klein gozertje voetbalde en doorheen fietste. Ik voel me er nog steeds heel erg thuis”, vervolgt Kluivert, die zich prettig voelt bij de Ajax- en Amsterdamse mentaliteit. “Je hoort wel eens over Amsterdam, arrogante stad en Ajax een koude club. Pff… Je weet wat ze zeggen hé? Als je de beste bent heb je haters.”

“Als Amsterdammer en Ajacied mag je trots zijn. We laten zien wat we in huis hebben en bij die mentaliteit voel ik me goed. Die Amsterdamse bluf heb ik zelf ook. Het is niet zo dat ik schijt hebben aan alles. Ik heb gewoon veel lef, denk ik. Ik ben niet bang om te doen wat ik wil.”