Justin Kluivert is weer even terug in Nederland, hij meldde zich bij Jong Oranje. Tijdens de vorige interlandperiode meldde hij zich nog bij het grote Oranje, maar het deert hem niet. Net als de meningen over zijn overstap naar AS Roma, al had hij het er in het begin best lastig mee.

“Tuurlijk was dat zwaar, vooral in het begin. Als je de club verlaat waar je de hele jeugdopleiding hebt doorlopen, is het lastig om zo’n keuze te maken als veel mensen het niet met je eens zijn”, vertelt de buitenspeler aan de NOS. Na lange onduidelijkheid koos hij uiteindelijk voor een transfer: “Ik geloof in mezelf en wil gewoon m’n eigen pad volgen.”

In Rome gaat het seizoen tot nu toe met ups en downs. Kluivert zat een wedstrijd op de tribune, maar maakte vorige week wel zijn eerste goal voor de Romeinen. “Het gaat steeds beter. Het was wel wennen, maar nu gaat alles makkelijker de laatste paar weken. Ik verwacht niet dat ik nog op de tribune zal zitten, maar uiteindelijk is het aan mezelf om het te laten zien dat dat niet meer moet voorkomen.”

Scorende CL-debutant Kluivert breekt 2 records en eert Nouri