© Proshots

Justin Kluivert maakte zondag zijn basisdebuut in het eerste van Ajax. Na twee eerdere invalbeurten kreeg het talent het vertrouwen van Peter Bosz. Zelf kijkt de aanvaller tevreden terug op zijn basisdebuut en op zijn eerste wedstrijd in de Amsterdam ArenA. “Het voelt heel fijn. Als kleine jongen kom ik hier al en zie je grote spelers hier spelen. En nu stond ik er zelf en dat is een hele bijzondere en mooie ervaring. Ik geniet er echt heel erg veel van”, zegt Kluivert in gesprek met Ajax TV.

Door het naderende vertrek van Anwar El Ghazi was de kans al groot dat Peter Bosz Kluivert in de basis zou gaan opstellen. “Ik hoopte het natuurlijk wel. Je moet er in ieder geval wel rekening mee houden. Als de trainer je nodig hebt, dan moet je klaar staan. Het is heel erg leuk dat hij zoveel vertrouwen in mij heeft en me vanaf het begin direct rechtsbuiten zet. De eerste drie acties lukten direct, waardoor je meteen lekker in de wedstrijd zit. Dat is belangrijk voor een buitenspeler. Ik begon goed en heb voor het eerst een hele lekkere wedstrijd gespeeld. Je focust je natuurlijk op de wedstrijd, maar op de achtergrond hoor je het publiek wel je naam scanderen. Heel mooi. Ook na de wedstrijd hoorde ik de supporters mijn naam scanderen en dat doet wel wat met je.”

Met een aantal goede acties leidde Kluivert min of meer de goede openingsfase van Ajax in. “Tegenstanders die hier komen geven altijd wat extra’s. Wij moeten ze direct laten zien dat hier niks te halen valt voor ze. Dat hebben we goed gedaan vandaag.” Over ruim een week meldt Bertrand Traoré zich weer bij Ajax.  De Burkinees speelt momenteel op de Afrika Cup en heeft er een concurrent bij gekregen. “Ik ga altijd de concurrentie aan. Maar alles op zijn tijd. Als mijn kans komt dan wil ik die grijpen. Het shirt van vandaag ga ik inlijsten. Het was een heel mooi moment.”