© Proshots

Justin Kluivert heeft nadat hij bij Ajax weinig minuten maakte, bij Jong Oranje eindelijk weer eens de volledige 90 minuten mogen spelen. Tegen Jong Andorra mocht de 18-jarige aanvaller zichzelf weer laten zien. De eerste helft was Kluivert slordig, hij verloor vaak de bal en had moeite om zijn man te passeren. Pas in de tweede helft zagen we een beetje de oude Justin Kluivert weer boven drijven. Hij gaf een assist op Idrissi en zorgde zelf voor de 8-0.

Dolberg

Ajax1.nl sprak Kluivert over de wedstrijd tegen Andorra, over de gang van zaken binnen Ajax en over het feit dat Keizer voor Dolberg koos in plaats dan dat hij Kluivert liet spelen: “De trainer koos voor Dolberg, dat moet ik respecteren. Ik heb met hem een gesprek gehad en hij gaf aan dat hij Dolberg wilde uitproberen aan de linkerkant. Als de trainer dat wil, dan is dat zijn beslissing. Het is aan mij om dan nog harder te werken zodat hij de volgende keer voor mij kiest.”

Focus

Het gaat de laatste tijd niet goed bij Ajax. Met het verlies tegen FC Utrecht in eigen huis is de achterstand op PSV nog groter geworden. De ploeg van Marcel Keizer moet acht punten zien in te halen om de koppositie over te nemen van de Eindhovenaren. Kluivert miste de focus tegen FC Utrecht, zo zegt hij zelf: “Er is niet echt een verklaring waarom we verliezen. Wat me wel opviel is dat er minder focus was, dat merkte ik aan de jongens. Dat vond ik jammer want de wedstrijd daarvoor hadden we dat wel. Ik weet dat we het kunnen. Ik ga er vanuit dat het er de volgende keer wel is, we zullen er staan als team en de drie punten meenemen.”

Tevreden

Over zijn eigen optreden tegen Andorra was Kluivert tevreden. Hij hoopt dan ook dat Keizer hem een kans geeft: “Ik hoop dat hij het heeft gezien en dat hij dit en de trainingen meeneemt. Ik hoop dat het hem aan het denken zet. Het zou mooi zijn als ik dan een kans krijg. Ik ben daarvoor op voetballen gegaan, ik vind het leuk en wil graag voetballen.”