Patrick Kluivert sprak onlangs met Sport360. Uiteraard werd hem ook gevraagd naar zijn mening over Frenkie de Jong en over de keuzes van Justin.

“De Jong speelde samen met mijn zoon bij Ajax. Toen hij naar Ajax kwam, zag ik al meteen dat we in de toekomst veel van hem zouden gaan horen. Met de manier waarop hij speelt, kan hij meteen in de speelstijl van Barcelona passen. Hij is een fantastische speler”, is Kluivert lovend over De Jong. “Iedereen had het over mijn zoon, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt. Daarna kwam Frenkie de Jong erbij. Hij heeft zichzelf enorm snel ontwikkeld”, vervolgt Kluivert.

Waar hij verwacht dat De Jong meteen mee kan bij Barcelona, ziet hij zijn zoon het op dit moment moeilijk hebben bij AS Roma. “Ik zei altijd dat het beter zou zijn om nog 1 of 2 jaar bij Ajax te blijven. Maar als vader moet je de keuze van je zoon respecteren. Dat heb ik gedaan, maar ik denk niet dat hij de beste keuze heeft gemaakt. Maar hij voelt zich goed op dit moment in Rome”, aldus Kluivert. “Natuurlijk wil hij meer spelen, maar hij is 19 en kan dat niet verwachten. Ik ben benieuwd hoe het volgend seizoen zal zijn, als hij meer minuten krijgt.”

Kluivert: “De liefde moet van twee kanten komen”