© Proshots

Het begint er steeds meer op te lijken dat Justin Kluivert zijn carrière in Italië gaat vervolgen. La Gazzetta dello Sport meldde al dat Ajax en AS Roma dicht bij een akkoord zouden zijn en donderdagmiddag maakten diverse Italiaanse media ook melding van een aanstaande transfer. Naar verluidt vragen de Amsterdammers 20 miljoen euro voor de vleugelaanvaller.

Ook Justin Kluivert zou er financieel goed op voorruit gaan. Volgens Premium Sport ligt er namelijk voor het negentienjarig-talent een vijfjarig contract klaar, waar hij 1,4 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Ieder jaar kan het salaris van Kluivert worden verhoogd met vooralsnog een onbekend bedrag. Men verwacht in Italië dat de transfer spoedig beklonken wordt.

Volgens La Gazzetta dello Sport zouden Ajax en AS Roma akkoord zijn over een transfersom van 20 miljoen euro en vijf miljoen euro aan bonussen. Premium Sport heeft het over een bedrag van ongeveer vijftien miljoen euro, met maximaal vijf miljoen euro aan bonussen. Daarnaast zou Ajax een doorverkooppercentage van negen á tien procent hebben bedongen tijdens de onderhandelingen.