© Proshots

Justin Kluivert heeft nergens last meer van. De 18-jarige aanvaller viel tegen Rosenborg uit met hamstringklachten, maakte zijn rentree tegen PEC Zwolle en trainde deze week probleemloos mee met zijn team. “Ja, ik voel me goed. Ik had last van mijn hamstring, maar daar voel ik nu niks meer van gelukkig”, zegt hij tegen AT5.

Komende zondag speelt Ajax in Den Haag tegen ADO. De buitenspeler, die er van baalt dat er geen Ajaxsupporters aanwezig zullen zijn in de Hofstad, laat weten dat de Amsterdammers klaar zijn voor het duel. “ADO-uit is lastig. We spelen daar zonder supporters tegen een club die heel graag wil. Het is toch wat anders als je tegen Ajax mag spelen en dat merk je tegen iedereen eigenlijk. Wij willen ook heel graag en moeten dat voor honderd procent laten zien. Dan gaan we daar gewoon winnen.”

Waar er bij Ajax veel tegenstanders van kunstgras zijn, heeft Kluivert er niet echt een mening over. Het talent speelde in de jeugd eigenlijk alleen maar op kunstgras. “Kunstgras bevalt me eerlijk gezegd wel een beetje. Ik heb er geen moeite mee, maar ik heb natuurlijk ook heel mijn leven zowat op kunstgras gespeeld. Dus ik heb er zelf niet zo veel problemen mee.”