Patrick Kluivert maakt niet alleen de spitsen van NEC beter, maar heeft ook tips voor Romelu Lukaku. De nog altijd topscorer aller tijden van het Nederlands elftal steekt zijn bewondering voor de jonge aanvaller van Anderlecht niet onder stoelen of banken. “In de heenmatch tegen Ajax heeft hij me lichtjes ontgoocheld, maar hij moet niet wanhopen. Hij is nog maar zeventien jaar!”

“Zelfs op je achttiende zal je nog geen Europese top zijn, Romelu”, vertelt Kluivert aan La Dernière Heure. “Die beste jaren komen later, maar je hebt alles om te slagen. Alleen mogen we geen mirakels van je verwachten. Hij is snel, sterk en heeft een goede techniek. Ik zou hem aanraden om in de zone van de waarheid nog meer op zoek te gaan naar doelpunten. En regelmatiger worden, maar dat komt wel met de leeftijd. Als ik hem was, zou ik via een tussenstop naar de echte top gaan.

“Waarom Ajax niet?”, vraagt Kluivert zich openlijk af. “Maar ik vrees dat hij voor mijn ex-club al onbetaalbaar geworden is. Als hij meteen naar Chelsea of Manchester City trekt, mogen we in het begin de lat niet te hoog leggen.” Lukaku speelde reeds 58 competitieduels en maakte daarin 25 doelpunten. In de laatste zeven wedstrijden van de Brusselaars kwam hij niet tot scoren.

Tekst: Voetbalzone