Justin Kluivert voelt zich goed. De jonge buitenspeler geeft toe dat hij een wat moeilijke periode achter de rug heeft. “Ik had ook wat problemen buiten het voetbal. Dat neem je ook mee in het veld. En in de wedstrijden ging het ook niet echt lekker, dus dat is een hoop wat dan op je af komt. Ik denk dat ik er goed uit ben gekomen nu. Het gaat nu goed en daar ben ik blij mee. Nu bouwen we weer verder”, zegt Kluivert voor de camera van AT5.

Afgelopen zondag speelde het talent op zijn favoriete positie tegen NAC Breda (8-0-zege, red.): als linksbuiten. Dit weekend is Amin Younes weer fit. De vraag is nu wie er zal gaan starten. “Ik snap hoe de mensen denken. Maar ze zien alles natuurlijk wel van een afstandje. Ze maken niet de trainingen mee. Amin werkt heel hard en laat zich daar elke dag zien. In de wedstrijden is hij niet altijd belangrijk voor het team, maar hij is wel dreigend. Maar goed, ik ben ook gevaarlijk en dreigend als linksbuiten. Dus we zullen gaan zien wie er gaat spelen.”

Vorige week boekte Ajax de grootste uitoverwinning in de clubhistorie. Of er in de ArenA tegen Roda JC weer zo veel doelpunten gaan vallen, ligt volgens Kluivert aan hoe de Ajacieden gaan starten aan de wedstrijd. “Ik denk dat het zeker wel kan. Als we weer zo beginnen als tegen NAC kan het zeker nog een keer zo’n uitslag worden. Maar daar gaan we niet vanuit. Roda heeft ook een goed team. Het wordt een leuke wedstrijd en het is zaak dat we goed beginnen. Dat hebben we een tijd niet gedaan. Tegen NAC wel en dan zie je wat de uitslag kan worden.”