© Proshots

Justin Kluivert staat op zijn 18e met Ajax in een Europese finale, net als zijn vader. Kluivert senior punterde in 1995 Ajax naar een overwinning op AC Milan in de Champions League finale. Justin hoopt dat hij woensdag ook speelminuten krijgt. “Dat zou een mooi scenario zijn. Een nog mooier scenario is natuurlijk als ik net als mijn vader scoor. Ik word inderdaad veel vergeleken met mijn vader en dat is leuk, maar ik moet zelf het beste uit mijn carrière halen en mijn best doen in de finale. Of ik al oefen op een puntertje? Nee, het komt er vanzelf wel uit als het nodig is”, vertelt het talent aan NUSport.

“Mijn vader zegt dat ik moet genieten en plezier moet hebben, dan komen mijn kwaliteiten naar voren. Focus is ook belangrijk, je moet je door niets laten afleiden. Ik denk dat dat wel in me zit”, vervolgt Kluivert, die kansen ziet voor Ajax. “Ik ben inderdaad een stuk jonger dan hij destijds was en het is goed mogelijk dat we winnen, dus we gaan er vol voor. Het gevoel is goed en het is lekker rustig in de groep.”

Edwin van der Sar en Dennis Bergkamp kunnen volgens de aanvaller de jonge selectie veel bijbrengen. “Van der Sar heeft lang bij United gespeeld en dat is mooi, dus het is wel een goed idee om nog even met hem te praten. Bergkamp heeft ook grote finales gespeeld en kan ons ook veel bijbrengen. Met hen kan ik het over de spanning hebben die erbij komt kijken. De spanning speelt een rol, maar nu voel ik dat nog niet. Een dag voor de wedstrijd krijg ik gezonde kriebels in mijn buik, maar dat is alleen maar goed. Daar word je beter van. We waren twee dagen vrij en vandaag zijn we begonnen met hard trainen, dus we zijn er klaar voor.”