© Proshots

Patrick Kluivert koos op 21-jarige leeftijd voor een buitenlands avontuur bij AC Milan, maar adviseert zijn zoon een ander pad te volgen. Als het aan hem ligt, blijft zijn zoon Justin langer in Amsterdam. “In de voetballerij weet je nooit hoe het loopt, maar het zou goed voor zijn ontwikkeling zijn om bij Ajax verder te rijpen”, vertelt hij aan De Telegraaf.

De technisch directeur van Paris Saint-Germain beseft dat Justin nu hij heeft gedebuteerd in de belangstelling van andere clubs kan staan. “Ik denk dat Europese topclubs Justin volgen. Maar hij moet eerst een vaste waarde bij Ajax 1 en vervolgens een belangrijke speler worden. Dat gaat niet van de ene op de andere dag en dat hoeft ook niet. Als dat lukt, mag hij wat mij betreft verder kijken.”

Justin Kluivert kwam op zijn achtste naar Ajax en volgde de gehele jeugdopleiding. Dit seizoen begon hij in de A1, maar schoof al snel door naar Jong Ajax. Afgelopen winter mocht hij mee op trainingskamp naar Portugal en daarop volgde een debuut tegen PEC Zwolle, afgelopen zondag.