PSV speelde zondag tegen Ajax erg terughoudend en had eigenlijk nauwelijks iets in te brengen: “Dat kwam denk ik door ons, wij deden onze taak goed. We maakten de goals en kregen geen goals tegen. Op deze manier kunnen we iedereen verslaan”, aldus Kluivert na afloop tegen AT5.

Geluk

Ajax had er wat geduld voor nodig, want de goals vielen pas in de tweede helft. De eerste goal van Neres viel op gelukkig wijze: “Maar die tellen ook, zo win je ook wedstrijden. Het brak misschien wel de wedstrijd open”, zo vond Kluivert.

Focus

De aanvaller vind dat dit PSV eigenlijk geen kampioen zou mogen worden, gezien het vertoonde spel: “Maar ze staan nog steeds 7 punten voor. Ze hebben het in eigen hand, maar ik ben er van overtuigd dat wij met dit team nog wat moois gaan brengen dit jaar. We zijn pas op de helft van het seizoen, 7 punten kunnen zo verspeeld zijn. Als wij maar zo blijven spelen.” De volgende hobbel voor Ajax is aanstaande donderdag Excelsior, dat op bezoek komt in Amsterdam: “We mogen zeker wel genieten, maar moeten de aankomende dagen de focus naar Excelsior weer op 100% zetten en in gedachte houden dat we die wedstrijd ook kunnen verliezen als we niet goed spelen.”

Bekijk het interview: