© Proshots

Justin Kluivert kijkt in zijn laatste blog op Ajax.nl terug op een bewogen maand. Ajax werd uitgeschakeld in Europa en de 18-jarige aanvaller raakte vorige week licht geblesseerd. “Tja, dat is echt pech hebben: opgeroepen voor Jong Oranje, maar geblesseerd. Heel jammer, maar weet je, mijn moment komt nog wel. Ik heb last van een spierblessure aan mijn been, maar ik ga er vanuit dat ik snel herstel.”

“Het waren geen makkelijke weken. De uitschakeling in Europa is een bittere pil. Maar we moeten door. Het landskampioenschap is super belangrijk en we willen ook de beker mee naar Amsterdam nemen. We moeten er met zijn allen vol voor gaan om dit seizoen nog te laten slagen”, vervolgt het talent, die de teleurstellingen wil gebruiken om beter te worden. “Voor sommige jongens is het makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb gelukkig veel aan mijn familie. Ik praat vaak met mijn broers en mijn neef. Die helpen me om de teleurstelling om te tunen naar strijdlust. Ik ben nog jong en er staat nog zo veel te gebeuren. Je kan niet te lang stilstaan.”

Het is voor Kluivert ook de eerste transferperiode die hij als speler van het eerste van Ajax meemaakt. “Voor het eerst maakte ik een transferperiode van dichtbij mee. Er werd een hoop over gepraat, maar ik maakte me niet zo druk. Met het team dat er nu staat ben ik heel blij. Natuurlijk is het jammer dat je afscheid neemt van een jongen als Davinson Sánchez, maar zo gaan die dingen. We zijn goeie maatjes. (…) Voor sommige nieuwkomers is het denk ik wel even wennen. Ik probeer die nieuwe jongens altijd een beetje op hun gemak te stellen. Gewoon een babbeltje maken, af en toe vragen hoe het met ze gaat, dat soort dingen. In mijn ogen kan je pas écht goed presteren als je je een beetje thuis voelt bij je club.”

Tot slot heeft de buitenspeler mooie woorden over voor de supporters. “Ik wil ook graag van de gelegenheid gebruik maken om de supporters te bedanken. Jullie waren er voor ons in heel moeilijke weken. Wij spelers zijn een team, maar ook jullie maken daar deel van uit.”