© Proshots

Justin Kluivert begon zondag in de basis bij zijn eerste Klassieker. Het talent voelde in het begin wel wat spanning, maar is tevreden over zijn eigen spel. “Voor de wedstrijd voelde ik wel wat gezonde spanning. Maar zodra de wedstrijd begon was dat weg. Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld, maar dat hebben we vooral ook als team gedaan. Er stond een team die de wil had om te winnen. Dat hebben we gedaan”, zegt Kluivert voor de camera van Ajax TV.

“Ik denk dat we vandaag 4-0 of 5-0 hadden kunnen winnen”, vervolgt hij. “Maar kansen creëer je en kun je scoren en missen. Het is jammer dat het in de slotfase nog spannend werd, maar we hadden het goed op slot staan. Eigenlijk zou ik vandaag niet starten. Ik hoorde vanochtend dat ik zou gaan beginnen. We moesten in het begin in de aanval wel een beetje aan elkaar wennen, maar ik denk dat we het goed hebben gedaan. Neres speelde een hele sterke wedstrijd en ook Bertrand Traoré speelde ook een hele goede wedstrijd.”

Met de zege in de Klassieker is het gat met de koploper nu drie punten geworden. Kluivert ziet nog een kans op het kampioenschap, maar is ook voorzichtig. “De kans op het kampioenschap is wel iets dichterbij gekomen. Als team geloofden we er vandaag ook in. Misschien dat Feyenoord nu een beetje begint te wankelen, dat hoop ik in ieder geval wel. We zullen zien hoe het gaat eindigen…”