© Proshots

Justin Kluivert is dit seizoen één van de bloggers op Ajax.nl. In zijn eerste blog laat de 18-jarige aanvaller weten te balen van de seizoenstart van Ajax. “Je wilt natuurlijk lekker beginnen. Helaas zijn we de competitie begonnen met een nederlaag. Wat er nu moet gebeuren is simpel: doorgaan in de Europa League en ook alle Eredivisieduels winnen.”

“Voor veel mensen was ik al wel een beetje een bekend gezicht. Doordat mijn vader profvoetballer is geweest en een bekend Ajacied is, kregen mijn broers en ik ook redelijk wat media-aandacht”, schrijft het talent over de media-aandacht. “Toen was ik altijd ‘het zoontje van’. Langzamerhand veranderde dat en heb ik mijn eigen naam gecreëerd. Het is wel mooi om in mijn vaders voetsporen te treden. Een nieuwe Kluivert-aflevering, haha!”

Kluivert heeft zich er over verbaasd hij nors hij soms kijkt in de wedstrijden. “Als je een beetje een bekend gezicht hebt, hebben mensen al snel een mening over je. Ik merk aan mezelf dat ik in het veld best wel bozig overkom, zeg maar. Maar als je me een beetje kent, zou je weten dat ik best een lieve jongen ben. Soms, als ik wedstrijden terugkijk, schrik ik er ook wel eens van hoe nors ik kan kijken. Maar weet je, op het veld zet ik gewoon een knop om en ben ik niet bezig me hoe ik overkom op anderen.”