© Proshots

Vrijdag trainde David Neres apart van de spelersgroep. De Braziliaanse aanvaller is lichtgeblesseerd en een twijfelgeval voor komend zondag. Justin Kluivert laat weten dat je altijd moet vechten voor een plek in de basis, ook nu Neres mogelijk niet in actie kan komen. “Ik weet niet of David fit is voor zondag, dat zal morgen wel duidelijk worden. Maar naast David heb je natuurlijk ook nog Vaclav, Dennis Johnsen, Amin en mezelf, dus er zijn een aantal opties. Iedereen vecht voor zijn positie in het elftal, maar dat is niet alleen bij Ajax zo. Overal in de wereld moet je vechten voor je plek”, vertelt hij voor de camera van NU Sport.

“Dat is voetbal, zo werkt het. Het is niet alleen maar mooi het voetbal je zal er ook hard voor moeten werken. Als je het goed doet, dan is het prachtig.” Vorige week speelde Ajax na een goede eerste helft onnodig gelijk tegen ADO Den Haag. Er werden ontzettend veel kansen onbenut gelaten en dat geeft ruimte voor verbetering. “Ik vind dat we direct goed en scherp moeten beginnen. Dat hebben we op zich wel gedaan tegen ADO, maar in de tweede helft trokken we die lijn niet door en werden we heel slordig. Dat doen we eigenlijk nog iets te vaak.”

“Maar ik denk dat we daar als team goed aan kunnen werken. Als we dat doen dan kunnen we dit jaar nog grote stappen gaan maken met dit team. Scoren is uiteindelijk het belangrijkst. Tegen ADO kregen we heel veel kansen, maar we misten er te veel. Als we kampioen willen worden en de beker willen winnen, moeten we die kansen gaan afmaken.”