Justin Kluivert vertrok afgelopen zomer naar AS Roma en zag vervolgens zijn oud-teamgenoten bij Ajax de Champions League halen. Toch heeft hij geen spijt van zijn transfer, zo zegt hij in Voetbal International.

“De eerste maanden zijn sportief goed verlopen voor mij”, blikt Kluivert terug op zijn eerste maanden in Italië. “Op de trainingen kan ik mezelf laten zien, en in de wedstrijden heb ik al de nodige minuten kunnen maken. Natuurlijk is een basisplaats het doel, daar ga ik dit seizoen voor.”

Toch voelde het wat vreemd om zijn oude teamgenoten de voorrondes van de Chapions League te zien doorkomen. “Dat Ajax de groepsfase van de Champions League heeft gehaald, is natuurlijk heel mooi. Het voelt ook wel een beetje gek, een beetje dubbel. Geen spijt ofzo, maar meer vreemd dat ik nog nooit voor een andere club had gespeeld. Ik liep al mijn hele leven bij Ajax rond en dan nu opeens niet meer. Het is gek om mezelf niet meer te zien in dat shirt.”

De aanvaller geeft aan dat hij niet alle wedstrijden van Ajax dit seizoen heeft kunnen zien. “Maar ik heb wel de standen steeds in de gaten gehouden. Wat ik heb gezien, zag er goed uit. Dat vind ik ook echt mooi, en leuk voor de jongens, want het zijn mijn echte vrienden die daar nog rondlopen. Ik heb ook nog vaak contact met hen.”

Dit is wat de oud-Ajacieden in de Serie A verdienen