Woensdag werd bekend dat ook de Klassieker in de halve finale van de beker zonder uitsupporters gespeeld zal worden. Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam vertelde aan RTV Rijnmond: “Er is nog steeds geen voorstel van beide clubs of van beide supportersverenigingen om de klassieker onder normale omstandigheden te kunnen laten spelen. Zolang dat er niet ligt, wijzigt het standpunt niet.”

Die uitspraak strookt echter niet met de reactie van AjaxLife. De supportersvereniging van Ajax meldde in oktober al dat de beide supportersverenigingen en gezamenlijk plan willen indienen, maar dat het Feyenoord-bestuur dwars ligt.

Ajax1.nl vroeg de KNVB om een reactie en wat de bond gaat doen om uitsupporters bij de Klassieker weer mogelijk te maken. Een woordvoerder liet weten: “Net als alle voetballiefhebbers wil de KNVB graag dat supporters van beide clubs bij wedstrijden aanwezig zijn. Dat komt de sfeer en beleving van een wedstrijd ten goede. Ook deze week is de KNVB het gesprek aangegaan met beide clubs en de gemeente Rotterdam. Helaas ook nog zonder het gewenste resultaat, hoewel we er wel begrip voor hebben dat dit dossier op zo’n korte termijn niet valt op te lossen. We hopen nog steeds dat binnen niet al te lange tijd de Klassieker weer voor supporters van beide clubs toegankelijk wordt, en alle supporters zonder al te veel gedoe naar het stadion kunnen gaan om van deze speciale wedstrijd te genieten.”

De KNVB houdt zich logischerwijs op de vlakte over wie er schuld heeft aan het stuklopen van de gesprekken. Ajax1.nl heeft daarom ook Feyenoord om een reactie gevraagd en is nog in afwachting daarvan.

Supportersverenigingen Ajax publiceren reconstructie overleg uitsupporters Klassieker