Donderdag wist Alfons Groenendijk het al zeker: Jong Ajax speelt volgend seizoen haar thuiswedstrijden in de Jupiler League op Sportpark de Toekomst. Het enige wat nog in de weg zou kunnen liggen, zijn de politie en de gemeente Amsterdam. Ook de KNVB bevestigt dat tegenover AjaxShowtime. De bond heeft nog niets gehoord van Ajax, maar laat weten het prima te vinden.

“Die keuze is uiteindelijk ook niet aan ons. De club moet er met de lokale autoriteiten uitkomen. Onze eis is dat er een goede registratie mogelijk is voor de televisie, zodat mensen thuis de wedstrijd goed kunnen bekijken.” Momenteel voldoet Ajax aan die eis, aangezien de meeste wedstrijden op De Toekomst ‘gewoon’ op AjaxTV te zien zijn.

Eerder had de KNVB al aangegeven dat een uitvak verplicht is. Aangezien De Toekomst maar één tribune kent, is het de vraag hoe Ajax dit wil gaan regelen. De woordvoerder van de KNVB verwacht echter geen problemen: “Ajax heeft veel ervaring als het gaat om beveiliging en organisatie. Voor het begin van het seizoen moet alles in ieder geval in orde zijn.”