Ajax heeft een schikkingsvoorstel ontvangen van de KNVB en geaccepteerd. De aanklager stelt dat Vak 410 bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Feyenoord leegblijft. Daarnaast moet Ajax een bedrag van €10.000,- overmaken. Aanleiding is de ‘Kenneth Vermeer-pop’ die aan een galg bungelde tijdens de laatste Klassieker.

Behalve de pop maakten diverse supporters zich ook schuldig aan kwetsende spreekkoren en werd er een spandoek getoond met kwalijke teksten. Behalve deze kwetsende uitingen werd er ook vuurwerk afgestoken tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De nationale voetbalbond heeft laten dat al deze ‘delicten’ zijn meegenomen tijdens het vaststellen van het schikkingsvoorstel. De seizoenskaarthouders van Vak 410 mogen tijdens de eerstvolgende wedstrijd tegen Feyenoord ook niet elders in het stadion zitten.

Lezing KNVB:
De aanklager is van mening dat Ajax onvoldoende maatregelen trof om de wanordelijkheden te voorkomen dan wel te beëindigen. Tijdens de wedstrijd Ajax – Feyenoord had Ajax eerder moeten optreden tegen het ophangen van de pop, het spandoek met kwetsende tekst en de kwetsende spreekkoren.

Ook is de aanklager van mening dat er na afloop van de wedstrijd Ajax – Feyenoord te weinig is ondernomen richting de deelnemers aan de kwetsende spreekkoren. Omdat de pop, het spandoek en een deel van de kwetsende spreekkoren uit de vakken 424 en/of 425 (‘vak 410’) kwamen en vanwege het feit dat de supporters uit deze vakken meermalen vuurwerk afstaken mogen de seizoenkaarthouders uit de vakken 424 en 425 tijdens de eerstvolgende klassieker in de ArenA niet aanwezig zijn in het stadion. Bovendien moet Ajax deze vakken leeg houden.