De KNVB komt Ajax opnieuw tegemoet met het aanpassen van het competitieschema. In het geval dat de Amsterdammers de halve finale van de Champions League bereiken, heeft de voetbalbond alvast twee wedstrijden vervroegd om de spelers meer rust te gunnen.

De uitwedstrijd tegen FC Groningen zal in plaats van op zondag 21 april al op zaterdag 20 april gespeeld worden en het duel tegen Vitesse van woensdag 24 april verhuist naar dinsdag 23 april. Hiermee wordt mogelijk gemaakt dat de uitwedstrijd tegen De Graafschap op 28 april twee dagen naar voren gehaald kan worden.

Ajax speelt op 10 april de twee duels tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Mochten de Amsterdammers erin slagen de halve finale te bereiken, wacht op dinsdag 30 april of woensdag 1 mei de eerste ontmoeting met de winnaar van Manchester City tegen Tottenham Hotspur.

Door de wijzigingen in het schema van Ajax veranderen er ook speeldata van andere clubs. Feyenoord liet al weten niet blij te zijn met de aangepaste speeltijden. “Dit hebben we aangekaart bij de KNVB. De wijziging van het aanvangstijdstip voor het thuisduel met AZ komt op een laat moment voor seizoenkaarthouders en supporters die al losse kaarten hebben gekocht”, schrijft de Rotterdamse club op de officiële website. “Het late tijdstip is voor onze jonge supporters bovendien ongunstig. Daarnaast zijn er ook veel supporters die nog een lange terugreis voor de boeg hebben. De KNVB heeft echter toch besloten deze wijzigingen door te voeren.”

Alle wijzigingen in het competitieschema  zijn:

Speelronde 31:
Feyenoord – AZ op zaterdag 20 april, aanvangstijd van 19:45 naar 20:45 uur
FC Groningen – Ajax van zondag 21 naar zaterdag 20 april, aanvang 18:30 uur

Speelronde 32:
NAC Breda – Feyenoord op woensdag 24 april in aanvangstijd van 18:30 naar 20:45 uur
Ajax – Vitesse van woensdag 24 naar dinsdag 23 april, aanvang 20:45 uur
AZ – Heracles Almelo op dinsdag 23 april in aanvangstijd van 20:45 naar 19:45 uur.