De KNVB gaat onderzoeken of het Ajax weer kan helpen door rond de kwartfinales van de Champions League weer met competitiewedstrijden te schuiven. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Afgelopen weekend kregen de Amsterdammers rust door het geplande duel met PEC Zwolle te verplaatsen, zodat het zich optimaal kon voorbereiden op de wedstrijd tegen Real Madrid.

De ploeg van Erik ten Hag speelt op 9 of 10 april de eerste kwartfinale, waarna op 16 of 17 april de return volgt. Mogelijke duels die verschoven zouden kunnen worden, zijn de uitwedstrijd tegen Willem II op zaterdag 6 april en de thuiswedstrijd tegen Excelsior op zondag 14 april.

Afgelopen week ontstond er veel ophef rond de beslissing om de wedstrijd met PEC Zwolle te verplaatsen. Met name PSV en de Zwollenaren zelf noemde het een vorm van competitievervalsing. PSV-directeur Gerbrands leek woensdag echter op zijn standpunt terug te komen en feliciteerde de Amsterdammers, nadat Ajax dinsdag belangrijke punten binnensleepte voor de UEFA-coëfficiënt.