De KNVB gaat op korte termijn een poging doen om Sergino Dest te overtuigen voor Oranje te kiezen, zo vertelt Erwin van de Looi aan Voetbal International. Van de Looi is de trainer van Jong Oranje.

Dest doorliep de jeugdelftallen van de Verenigde Staten en is nu voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal. Omdat er deze interlandperiode alleen oefenwedstrijden gespeeld worden, mag de 18-jarige verdediger daarna eventueel alsnog voor Oranje kiezen. “We hebben hem uitgenodigd voor een gesprek en dat heeft hij vervolgens moeten afzeggen omdat hij verplichtingen bij Ajax had”, aldus Van de Looi tegen Voetbal International. De trainer hoopt dat dat gesprek er binnenkort alsnog komt en laat weten dat Dest al een tijd in de gaten werd gehouden door de KNVB. “Het is wel handig als dit gesprek na deze interlandperiode plaatsvindt. Net als bij Mo (Ihattaren, red.) ligt de bal ook bij hem. Dat wij hem graag voor Oranje zien spelen, net als Mo, dat is een open deur”, vervolgt Van de Looi.

De verdediger liet zelf onlangs al weten nog geen keuze te hebben gemaakt, ook omdat hij nog nooit is opgeroepen voor jeugdelftallen van Oranje. Hij gaf aan hier wel voor open te staan.

Dest: “Als Oranje een optie is, zal ik het zeker overwegen”