Dit seizoen moet Kolbeinn Sigthórsson het doen zowel basisplaatsen als invalbeurten. De IJslander kende dit seizoen wederom blessures, maar was ook belangrijk voor Ajax met zijn treffers. De spits werd vandaag 24, maar AT5 kwam niet langs om hem te feliciteren.

“De situatie van Siem de Jong is eigenlijk vergelijkbaar met die van mij”, geeft Sigthórsson vrijdag aan. Hij doelt hiermee op het feit dat de aanvoerder van Ajax mogelijk vertrekt als de juiste club in beeld komt. “Als er na dit seizoen een goede club komt en het is positief voor Ajax en voor mij, dan sta ik daar open voor”, legt de Scandinaviër uit.

Hij geeft in het gesprek ook aan dat Ajax hem nog niet heeft benaderd voor een eventuele contractverlenging. “Ik heb nog niet Ajax gesproken over een mogelijke contractverlenging, maar we hebben wel de situatie besproken over wat we gaan doen.” Sigthórsson kwam in de Eredivisie 23 keer in het veld. Vijftien keer stond hij in de basis en acht keer kwam hij in het veld. Hij vond negen keer het net en leverde één assist af. Hij was ook één keer trefzeker in de KNVB Beker, dit was tegen de amateurs van ASWH.