Ronald Koeman weet dat zijn ploeg zondag Theo Janssen aan banden moet leggen om kans te maken op een goed resultaat tegen Ajax. De trainer van Feyenoord vindt dat de aartsrivaal er erg op vooruit is gegaan nu Janssen zijn defensieve rol op het middenveld heeft mogen inruilen voor een meer offensieve.

”Dat Theo Janssen nu op een andere positie speelt bij Ajax, is goed voor Theo zelf”, zegt Koeman tegenover het AD. ”En uiteraard voor de aanvallers van Ajax, want die zet hij nu veel makkelijker vrij voor de goal. Vanuit zijn eerdere, meer defensieve positie, was dat veel minder. Het functioneren van Janssen is heel erg belangrijk voor Ajax. Voor ons is het jammer dat hij nu als linkermiddenvelder speelt.”

”Tegen AZ en Dinamo Zagreb zag ik weer een beetje de Janssen uit zijn periode bij FC Twente terug. Dan bedoel ik een speler die niet in de eerste fase van de opbouw belangrijk moet zijn, maar veel meer in de latere fase naar de aanval toe. Linkerspits Derk Boerrigter zal hier ook beter van worden. Ik heb liever dat Theo tegen ons als verdedigende middenvelder speelt, maar dat denk ik niet. Ook niet nu Eyong Enoh geschorst is.”

Lees verder in het AD.

Foto: Paul Blank