De komst van Mitchell Dijks naar Ajax is definitief. Dat meldt De Telegraaf. Ruben Ligeon zal namens de Amsterdammers de omgekeerde weg bewandelen. Dat betreft een verhuurperiode van een jaar.

Ajax en Willem II kwamen gisteren tot een akkoord over Dijks. Eerder kwam hij zelf al tot een overeenkomst voor een contract van drie jaar. De overeenkomst liet op zich wachten omdat directeur voetbalzaken Marc Overmars niet te veel wilde betalen voor Dijks. Willem II wilde de hoofdprijs, Ajax wilde maar een klein bedrag betalen omdat Dijks bij Ajax is opgeleid. Daarnaast zorgde de benoeming van Tscheu La Ling als adviseur bij Ajax voor vertraging.

Ruben Ligeon maakt deel uit van de overeenkomst tussen Ajax en Willem II. Hij wordt een jaar verhuurd aan de Tilburgse club. Ligeon heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2016 en vertrekt na zijn verhuurperiode dus transfervrij bij Ajax. In april kreeg hij al te horen dat hij mocht vertrekken bij Ajax. Afgelopen seizoen werd hij voor een half jaar verhuurd aan NAC Breda, dat degradatie niet wist te voorkomen. Ajax nieuws Ajax1.nl