Kolbeinn Sigthórsson kan zich bijna Ajacied noemen. Volgens de Telegraaf zijn Ajax en AZ er bijna uit en dit wordt bevestigd door Frank de Boer. “We hebben het bod verhoogd en naar wat ik heb gehoord zijn de clubs er bijna uit. Het draait alleen nog om wat kleine details”, aldus de trainer van de Amsterdamse club.

Ajax zit al langer achter Sigthórsson aan, maar tot nu toe kon er geen akkoord met AZ worden bereikt. De Alkmaarders verlangden ongeveer vijf miljoen euro voor haar spits. De Amsterdammers vonden dit te veel voor een speler die nog maar een jaar onder contract staat en waren dan ook niet bereid verder te gaan dan drie miljoen.

Nu zou de impasse dan toch doorbroken zijn. De transfersom zal naar verwachting tussen de vier en vijf miljoen euro liggen. Als alles goed gaat zal de IJslander een vierjarig contract tekenen bij Ajax. Het zal nog wel even duren eer de nieuwe spits daadwerkelijk met zijn nieuwe club zal trainen. De jongeling heeft na het EK onder 21 jaar een week langer vakantie om bij te komen van het vermoeiende seizoen.