Dico Koppers maakte halverwege het seizoen de stap van Ajax A1 naar de beloften. De 19-jarige jeugdinternational heeft het ultieme doel in zicht. ,,Het zou zó mooi zijn om dadelijk in de ArenA te spelen”, zegt hij tegen OnsOranje.nl.

De linkspoot uit Harmelen werd acht jaar terug gescout als linksbuiten. ,,Ik kon ook stage lopen bij FC Utrecht, maar koos meteen voor Ajax. Een jongensdroom.”

Via het middenveld belandde Koppers uiteindelijk in de verdediging. Dit seizoen startte hij onder Frank de Boer in de A1. ,,Hij is tot nu toe de belangrijkste trainer in mijn carrière geweest. Hij weet wat er gevraagd wordt op dit niveau. Van zijn tips heb ik ontzettend veel profijt gehad. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat hij verstand heeft van verdedigen. En niet zo’n klein beetje ook.”

In de winterstop werd Koppers overgeheveld naar Jong Ajax. ,,Ik zag dat niet aankomen, eerlijk gezegd. Toen De Boer trainer werd bij het eerste, vonden er veel wisselingen plaats binnen Ajax. Vervolgens kreeg ik te horen dat ik de stap mocht maken naar de beloften. Hartstikke mooi natuurlijk. Weer een niveautje hoger, daar word ik alleen maar beter van.”

Draai gevonden

Hij vervolgt: ,,Het was even wennen in het begin, maar ik denk dat ik mijn draai inmiddels wel heb gevonden. Ik sta vaak in de basis, als centrale verdediger. Daar gaat mijn voorkeur ook naar uit. Ik heb dan meer overzicht en kan mensen van achteruit aansturen. Ja, ik weet dat op de linksbackpositie wellicht meer kansen voor mij liggen, maar daar kan ik nog steeds spelen, hoor. Geen enkel probleem.”

Ajax 1 is voorlopig nog niet aan de orde. ,,Ik moet daar nog wel een paar stappen voor maken. Ik zit ook net bij de beloften. Ik wil eerst daar een stabiele en goede speler worden. Volgend seizoen behoor ik waarschijnlijk nog tot de selectie van Jong Ajax en daarna hoop ik door te stromen. Maar ja, als er eerder een beroep op mij wordt gedaan, dan moet ik er gewoon klaar voor zijn. Simpel zat.”

Hij beseft dat  het uiteindelijke doel steeds meer in zicht komt. ,,Ajax 1 is een droom, die realiteit kan worden. Ik ben altijd al fan van de club geweest, loop er nu al acht jaar. Het zou zó mooi zijn om dadelijk in de ArenA te spelen, voor al die trouwe fans. Lijkt me echt fantastisch. Ik ga er vol voor.”