Adrie Koster is donderdagmiddag een van de gasten van de sponsors van Ajax voor het Europese duel tegen Anderlecht. De voormalige trainer van Jong Ajax en interim-trainer van Ajax 1 is sinds 2009 werkzaam in België, bij Anderlecht-aartsrivaal Club Brugge. Hij kan de sponsors dus veel vertellen over de opponent.
,,Het zegt veel over Ajax dat ze me uitnodigen om bij de wedstrijd te zijn”, vertelt de sympathieke oefenmeester die via Jong Ajax naar de Belgische competitie verhuisde. ,,Ik vind het erg leuk om er bij te zijn en het paste in mijn programma.”

Koster is sinds anderhalf jaar werkzaam bij Club Brugge, de grootste rivaal van Anderlecht. ,,Ik was zoveel jaar trainer geweest in Nederland en wilde wel naar het buitenland. Het werd dus België”, lacht Koster. ,,Ik heb het naar mijn zin. Hier heb je ook de werkdruk die je bij Ajax hebt, je moet als ploeg presteren. Aan het begin van het seizoen was de doelstelling Europees voetbal te halen, maar we willen ook kampioen worden.”

De titel wordt echter een lastig verhaal, want Club staat vierde op vijftien punten achterstand van lijstaanvoerder Anderlecht. ,,Hier in België heb je na de competitie nog een competitie met de bovenste zes ploegen. De punten worden dan gehalveerd en je speelt onderling. De winnaar daarvan is de kampioen.” Er zijn dus kansen, maar die liggen het meeste bij de komende opponent van Ajax. ,,Een beetje jaloers kijk ik wel naar Anderlecht, want zover als zij zijn, zijn wij nog niet met Club Brugge. Maar we gaan de goede kant op. We pakken de punten weer, nu hopen dat we dat te kunnen vasthouden. Dan kan de pers wel schrijven dat ik word ontslagen als we verliezen, maar voorlopig zijn we er nog hè?!”

Door zijn ervaring in België kan Koster de Ajacieden dus wel op de hoogte brengen van de klasse van Anderlecht. ,,Ze zijn de sterkste in België. Ze zijn zo stabiel, hebben ook maar twee wedstrijden in de competitie verloren. Hun kracht is dat ze als team heel goed functioneren. Ze hebben een stevige verdediging, krijgen weinig tegendoelpunten, hun middenveld is goed en voorin hebben ze met Boussoufa en Lukaku goede spelers. Het is een zeer uitgebalanceerde ploeg.”

Toch zijn er voor Ajax genoeg aanknopingspunten voor een goed resultaat, zo denkt Koster. ,,Er zijn zeker mogelijkheden voor Ajax. Ook in Brussel zal Ajax aanvallend kansen creëren en die moeten ze verzilveren!”, besluit de trainer van Club Brugge.

Bron: Ajax.nl