Doelman Dominik Kotarski heeft deze week zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Ajax. Het contract gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli 2020 en loopt tot 30 juni 2023. Daarin is voor Ajax een optie opgenomen om het contract met een seizoen te verlengen.

Kotarski lag overigens al tot 2023 vast, maar heeft nu dus een verbeterd contract gekregen. In 2017 kwam de Kroatische doelman op 17-jarige leeftijd naar Amsterdam. Hij tekende toen een contract voor 3 jaar bij Ajax. Al een jaar na zijn binnenkomst kreeg Kotarski van Ajax een nieuw contract aangeboden, dat hem tot 2023 aan de club bond.

Opvallend detail: de doelman speelde toen nog steeds bij zijn oude club Dinamo Zagreb en kwam pas in de zomer van 2018 naar Amsterdam. Toen werd al duidelijk dat Ajax veel potentie in hem zag. Meteen na zijn 18e verjaardag kreeg hij een vijfjarig contract aangeboden, iets wat voor jongere spelers volgens de FIFA-regels niet mag.

Nu heeft Kotarski dus weer een nieuw contract getekend, al zal dat dus alleen op voorwaarden een aangepast contract zijn. Ook dit seizoen zal hij waarschijnlijk grotendeels in Jong Ajax spelen. Daar speelde de 20-jarige Kroaat tot nu toe 47 wedstrijden.

Welke keepers heeft Ajax onder contract staan?