Rasmus Kristensen heeft de eerste weken bij Ajax als goed ervaren. De 20-jarige Deen wordt goed opgevangen door de groep en zijn landgenoten bij de club. “Het is top! Iedereen heeft me erg goed ontvangen. Ik ben blij om hier te zijn. Ik geniet van mijn leven nu. Ajax is een club met een grote en mooie geschiedenis”, laat hij weten aan AT5.

Leren van Veltman

Op dit moment is de jeugdinternational de tweede rechtsback achter aanvoerder Joël Veltman. “Ik moet nog in veel dingen beter worden en mezelf ontwikkelen, dus ik kan nog veel van Joël leren. Het is fijn dat ik naar hem kan kijken om te leren. Hij helpt me ook, bijvoorbeeld door te vertellen waar ik me moet positioneren. Hij is een vriendelijke jongen en is aardig voor me.”

Dolberg

Iemand aan wie Kristensen veel heeft is Kasper Dolberg. “Kasper heeft me de laatste dagen meegenomen de stad in. We zijn naar wat restaurants gegaan. Kasper is als een soort broer voor me hier. Hij helpt me veel en we hebben het leuk samen, omdat we ook dezelfde leeftijd hebben. We chillen veel samen. Soms kan het namelijk erg eenzaam zijn als je net nieuw bent binnen een team, dus het is erg fijn dat hij er voor me is. De stad is erg mooi. Amsterdam lijkt veel op Kopenhagen.”

Bekijk het interview: