Rasmus Kristensen gaat deze voorbereiding samen met Noussair Mazraoui de strijd aan om de rechtsbackpositie. Na de zware knieblessure van Joël Veltman viel de keuze aan het einde van het vorige seizoen op Mazraoui. De Deen heeft in de vakantie hard doorgetraind en hoopt nu op zijn kans, al blijft hij wel realistisch. “Ik voel me topfit. Ik gebruikte de vakantie om me goed op dit seizoen voor te bereiden. Hopelijk vergroot ik zo mijn kans op speeltijd”, zegt hij tegen Ajax Life.

De eerste zes maanden bij Ajax maakte veel indruk op hem. “Alles was nieuw. De grootte van de club, de hoeveelheid supporters, de aantrekkingskracht van Ajax. Ik kwam bovendien halverwege het seizoen en moest me snel aanpassen. Twee weken na mijn komst speelde ik al. Ik liep met veel vragen rond.”

Realistisch
‘Concurrent’ Mazraoui maakte eind vorig seizoen een goede indruk en dat viel ook Kristensen op. “Dat was voor mij niet leuk, maar ik maak me er niet druk om. Ik wil iedereen in deze voorbereiding laten zien dat ik er klaar voor ben en dat ik er sta als de ploeg me nodig heeft. Natuurlijk hoop ik in de basis te komen, maar ik bekijk het realistisch. Ik leg mijzelf geen extra druk op en dat is – denk ik – de juiste mindset.”