Richairo Zivkovic is de afgelopen periode niet de makkelijkste voetballer gebleken. Zo werd hij uit de Zivkovicselectie van Oranje onder 19 gezet en lag hij bij Ajax ook onder vuur. Toch heeft Zivkovic hier geen moeite mee. “Voor mij was het niet echt een lastige situatie.”

De jonge aanvaller blaakt dus nog altijd van het zelfvertrouwen en sprak maandagavond met zijn voeten. Met twee doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de zege op RKC Waalwijk. Zelf wil de voormalig speler van FC Groningen dan ook zo snel mogelijk zijn kunsten vertonen in het eerste elftal van Ajax.

“Ik heb fouten gemaakt. Ik ben jong, ik kan ze maken en ik mag ze maken. Je moet daarna wel je koppie erbij houden en dat heb ik gedaan. Uiteindelijk resulteert dat in goed spel.”, vervolgde Zivkovic.

De kritiek die de buitenwacht op hem heeft boeit Zivkovic weinig zo vertelde hij tegen FOX Sports: “Mijn persoonlijkheid is dat ik me er niet teveel van aantrek. Ik moet van mezelf uitgaan. Ik weet wat ik heb gedaan en dat dat niet kan. Dat zal ook nooit meer gebeuren.” Ajax nieuws Ajax1.nl