Theo Janssen ligt al sinds het begin van het seizoen onder vuur van de landelijke media. De zomeraanwinst van Ajax zou te bescheiden zijn in het veld, maar trainer Frank de Boer veegt de kritiek van tafel: “Hij is gewoon erg belangrijk voor ons”. Volgens de trainer zijn de fraaie passes en zuivere voorzetten slechts een extra voordeel.

Tegenover de NOS zegt de Boer: “Van Theo wordt verwacht dat hij alle vrije trappen neemt en met loepzuivere passes strooit. De mensen buiten het veld zijn niet echt tevreden over Janssen, omdat ze meer van hem verwachten”. 

 De trainer verlegt zijn blik naar een ander deel van zijn rol binnen het team: “Hij is zo belangrijk voor Ajax, dat de tegenstander een man opoffert en dan maakt hij de ruimte voor anderen. Dat ziet Theo gewoon heel goed. Als het hem zelf niet lukt probeert hij ruimte te creëren voor anderen. Dat is iets heel belangrijks denk ik. De kritiek op Theo Janssen is niet terecht.”

Afgelopen maandag mocht hij de Gouden Schoen voor beste Eredivisie-speler in ontvangst nemen. Hij zit niet bij de wedstrijdselectie van het Nederlands Elftal voor de interland tegen San Marino vanwege klachten aan de knie.