Het slechte optreden van Gregory van der Wiel tegen Dinamo Zagreb baart Frank de Boer geen zorgen. „Het is helemaal niet erg om eens in een dip te zitten. Gregory moet alleen nu als geen ander beseffen dat hij keihard moet knokken om eruit te komen.” De trainer breekt een lans voor de verdediger in De Telegraaf.

„Het is onterecht dat hij op dit moment zó wordt bekritiseerd. Bij Ajax lig je altijd onder een vergrootglas en een speler, die de WK-finale achter zijn naam heeft helemaal. Laten we niet vergeten dat Greg pas 23 is.”De trainer reageert geprikkeld op suggesties dat Van der Wiel te gemakzuchtig zou zijn. „Hij heeft de laatste jaren ontzettend veel gespeeld”, doelt hij op de 140 – van de in totaal 153 – officiële wedstrijden van Ajax en Oranje die de Ajacied sinds augustus 2009 in actie kwam.

„Dat houdt niemand vol als je niet voor je sport leeft. „Vooral ook omdat hij bijna alle duels van begin tot einde (gemiddeld 88,4 minuten) meemaakte. „En op Christian Eriksen na loopt hij bijna elke wedstrijd het meest”, aldus De Boer.„Hem een maand op vakantie sturen, is niet meer van deze tijd”, vindt de trainer. „Maar ik kijk wel waar ik hem rust kan geven. Als bijvoorbeeld Ruben Ligeon zich door ontwikkelt, wordt dat wat makkelijker.”

Foto: Afdb ~ De Brouwer