Hugo Borst heeft zich tijdens de Klassieker flink geërgerd aan het gedrag van Joël Veltman. Volgens Borst stelde de aanvoerder van Ajax zich onnodig aan bij de tweede gele kaart van Nicolai Jørgensen.

“Wat bezielde Joël Veltman om te doen alsof zijn enkel was gebroken na die domme actie van Jørgensen?”, schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Daar kreeg de Deense spits toch wel zijn tweede gele kaart voor, vals spelen was helemaal niet nodig. Wil Veltman soms Mark van Bommel zijn? Wat zegt Veltman? Ik ben in het veld soms een jongen die je liever niet tegenover je hebt staan. Doe nou normaal, ventje. Je forceert jezelf.”

Over Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is Borst een stuk beter te spreken: “Deze gentleman doet altijd normaal.” Toch acht Borst de kans aanwezig dat Van Bronckhorst ontslagen wordt bij Feyenoord. “Misschien van de zomer wel. Waarschijnlijk omdat hij geen tactisch genie is of omdat hij te aardig is. Maar geen mens zal een hekel aan hem hebben, of zich storen aan zijn gedrag. Zelfs een dag na een volledig mislukte Klassieker is hij een benijdenswaardig mens.”