© Proshots

AZ heeft zojuist de transfer van Tim Krul bevestigd. De doelman, die bij Ajax geen kans maakte op speeltijd, tekent een contract tot aan het einde van het seizoen.

“Het was een krankzinnige dag”, vertelt Krul in gesprek met De Telegraaf. “Ik vind het jammer dat ik de club het vertrouwen niet heb kunnen terugbetalen. Door mijn blessure heeft het helaas niet zo mogen zijn dat we met mij in de goal voor het kampioenschap konden gaan. Met Onana, Diederik Boer en de keeperstrainers Carlo l’Ami en René Stam heb ik echt op een heel hoog niveau kunnen trainen. Ik heb me het leplazarus getraind om er te kunnen staan als Ajax dat nodig had óf voor een nieuwe kans. Die is nu gekomen”, doelt de goalie op AZ.

 Krul is ook erg te spreken over trainer Peter Bosz: “Hij heeft me heel erg geholpen, maar me helaas alleen niet opgesteld. Ik wilde me weer in de kijker spelen bij het Nederlands Elftal, daarvoor was ik naar Ajax gekomen. En dat ga ik nu bij AZ proberen. Na een tussenstop in Londen heb ik er ontzettend veel zin in om hier aan de slag te gaan.”