De kwalificatie van Ajax voor het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League is niet alleen goed nieuws voor de selectie en de supporters, maar ook voor de club. Door de plaatsing van Ajax voor de groepsfase van de Champions League mag ook Ajax O19 Europees voetbal gaan spelen dit seizoen. Het hoogste jeugdteam komt nu direct in het hoofdtoernooi – en groepsfase – van de UEFA Youth League uit.

UEFA Youth League

Ajax O19 was daarvoor afhankelijk van het eerste elftal. Doordat het team van trainer John Heitinga vorig seizoen geen kampioen was geworden, maakte het ook geen kans op de Champions Path. Dat is de route van O19-kampioenen, waarvan de club niet uitkomt in de Champions League.

Zesde achtereenvolgende keer

Met de knappe prestatie van Ajax komt het hoogste jeugdteam van de Amsterdammers nu voor de zesde achtereenvolgende keer uit in de UEFA Youth League. Alleen Anderlecht, Atlético Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Benfica, CSKA Moskou, Juventus, Manchester City, PSG, FC Porto en Real Madrid wisten ook uit te komen in de eerdere vijf toernooien. In het seizoen 2015-2016 en 2016-2017 wisten de Ajacieden de kwartfinales te bereiken.

 

Huntelaar: “Het blijft altijd mooi om die hymne te horen”