Tscheu La Ling verbaast zich over de ophef die is ontstaan vanwege zijn onverwachte aanwezigheid bij een vergadering van de raad van commissarisen van Ajax, afgelopen dinsdag.

“Ik was daar op uitnodiging van Johan Cruijff”, vertelt Ling aan Simon Zwartkruis van Voetbal International. “Niet als kandidaat-directeur van Ajax, maar als oud-topsporter. En wij houden ervan zaken duidelijk en direct te bespreken. Er is bij de club een proces in gang gezet waarin Ajax weer Ajax moet worden. Als in dat proces het eerste de beste voorstel van Cruijff wordt verworpen, zonder serieuze onderbouwing, is dat vreemd. Het gaat niet om mij, maar om de lijn die Ajax zou moeten volgen om weer structureel tot de top te gaan behoren.”

Ling gold lange tijd als de belangrijkste kandidaat van Cruijff als nieuwe algemeen directeur van Ajax. De overige commissarissen (Edgar Davids, Marjan Olfers, Paul Römer en voorzitter Steven ten Have) stemden echter tegen de benoeming van de voormalige Ajax-aanvaller. Ling bevestigt dat Davids de vergadering dinsdag tussentijds heeft verlaten. “Edgar is inderdaad op zeker moment weggegaan, maar daar wil ik verder niet op ingaan. Wat mij betreft is het vrij simpel: Johan vroeg me mee te gaan naar de vergadering en daar heb ik gehoor aan gegeven.”