© Proshots

Gisteravond bekeken er meer dan 100.000 supporters de Europa League finale tegen Manchester United op het Museumplein. Het was een teken van vertrouwen, volgens Eberhard van der Laan. De Amsterdamse Burgemeester is tevreden over hoe alles is verlopen in de binnenstad. “De supporters wil ik bedanken omdat ze goed hebben gezorgd voor hun club en de stad. Gisteravond was de bekroning voor het vertrouwen dat ze hebben teruggewonnen”, vertelt hij tegen de NOS.

Toch was er woensdagavond nog wel één tegenvaller voor de burgemeester. “We hebben helaas, maar terecht verloren. Maar ik wil Ajax bedanken voor een fijn seizoen, waarin ze vaak prachtig voetbalden. Zoals iemand schreef: ze hebben ons weer een glimp van Johan Cruijff gegeven.”

Naast het Museumplein was het ook enorm druk in de binnenstad, onder andere op het Leidseplein en op het Rembrandtplein. De politie liet weten dat er woensdagavond een aantal arrestaties zijn verricht, maar dit aantal is te vergelijken met een ‘normale zaterdagavond’.