© Proshots

Hennie Spijkerman was jarenlang assistent-trainer bij Ajax, maar werd eind vorig jaar weggestuurd toen ook hoofdtrainer Marcel Keizer en assistent Dennis Bergkamp werden ontslagen. Komend seizoen gaat de Zwollenaar aan de slag bij FC Groningen. Spijkerman wordt daar assistent van Danny Buijs. Hij hoopt vooral het plezier in het trainersvak terug te vinden. Zijn laatste maanden bij Ajax waren namelijk niet leuk, vertelt hij aan Voetbal International.

“Kort voor Kerst kreeg ik een berichtje van technisch manager Ron Jans waarin hij me vroeg of ik de ervaren trainer naast Buijs wilde worden. Ik kende Danny niet en ben natuurlijk eerst een gesprek met hem aangegaan. Ik ben op een leeftijd aangekomen dat het wel leuk moet zijn als je nog iets gaat doen en de laatste periode bij Ajax was dat niet.”

Na de eerste gesprekken met kersverse-trainer Danny Buijs had Spijkerman gelijk al een goed gevoel. “Hij stond bij mij bekend als een driftkikker, maar toen ik eenmaal met hem in gesprek was, kreeg ik een heel ander beeld dan ik had verwacht. Daar zat een man die openstond voor de mening van anderen. Als ik gemerkt had dat hij zijn eigen gang zou gaan en alleen zo nu en dan eens bij zijn assistent zou informeren naar diens mening, zou ik er zeker niet aan zijn begonnen. Ik moet op waarde worden geschat. Ik ben een rustige trainer. Ik kijk naar de wedstrijd, zie wat er gebeurt en geef dat aan bij de hoofdtrainer. Zo heb ik het bij Ajax ook altijd gedaan.”