Zakaria Labyad bereidde zich deze week met de Ajax-selectie voor op het nieuwe seizoen. In de tweede week van de voorbereiding was de selectie nog niet echt representatief, omdat er nog veel afwezigen zijn door het WK en blessures. Daardoor kregen veel jonge talenten de kans om zich te laten zien.

Labyad is onder de indruk van de jonge spelers. “Er loopt heel veel talent rond. Balvaardige en technische spelers, maar nog steeds heel jong. Ik merk wel dat er veel voetbalintelligentie in de groep zit. Ik hoop dat ze zich ontwikkelen naar het eerste elftal en dat ze een voorbeeld nemen aan de spelers die nu in het eerste elftal op hun positie spelen. Dat ze daarvan kunnen en ook wíllen leren, want daar moet je als talent wel voor openstaan”, zegt de van origine middenvelder in een interview met Ajax Life.

Positie

In de eerste week van de voorbereiding trainde Labyad vooral mee met de aanvallers. Ook tegen VVSB speelde hij als linksbuiten. Deze week trainde hij juist weer meer met de middenvelders mee. “Het is aan de trainer om te kijken waar ik het best tot mijn recht kom en dat ik op een positie kom te staan waarmee ik het team sterker maak.”

Dusan Tadic

Woensdag werd de transfer van Dusan Tadic naar Ajax definitief aangekondigd. Met de komst van de Serviër krijgt Labyad er ook een concurrent bij. “Ik heb vaak tegen hem gespeeld en hem ook vaak zien spelen. Hij is een goede voetballer, op en top professional. Hij traint altijd keihard en wil er iedere training het maximale uithalen. Ik denk dat Ajax ook zulke types nodig heeft om de jonge jongens daarin mee te nemen, zodat het niveau omhoog gaat. Ik verwacht ook dat dit gaat gebeuren.”

Labyad: “Kon ook naar PSV, maar de keuze was makkelijk”