Zakaria Labyad is blij met zijn transfer naar Ajax. De multifunctionele speler merkt dat hij terug is aan de top. “Qua faciliteiten merk ik weer dat ik terug ben in de top. Dit is gewoon een mooie, grote club. Voor mij hoort Ajax bij de beste twintig clubs van Europa. Dus ik koester nu vooral wat ik heb en wil hier een betere speler worden, maar vooral prijzen gaan pakken”, laat hij weten in een interview met Voetbal International.

Landstitel
Ajax deed de afgelopen maanden zeer goede en gerichte aankopen, waaronder Labyad. Hijzelf vindt dat de Amsterdammers een zeer goede mix in de selectie hebben. “Ik heb de KNVB Beker en de Portugese Super Cup achter mijn naam staan, maar nog geen landstitel. Dat moet dit seizoen gebeuren, net zoals het spelen in de Champions League een nieuwe ervaring zal zijn voor mij. Dat heb ik ook nog nooit meegemaakt. Gezien de selectie vind ik ook dat het kampioenschap het enige is dat moet tellen. Met Dusan Tadic erbij, de grote talenten die hier rondlopen en de ervaren spelers zoals Klaas Jan Huntelaar, is er een hele goede mix en kwalitatief hebben we in mijn ogen gewoon de beste spelersgroep.”

Labyad kreeg veel aanbiedingen, maar koos uiteindelijk ook op gevoel voor Ajax. “De overtuiging van Marc Overmars en Erik ten Hag speelde zeker mee in mijn beslissing. Maar hoe zij dit seizoen zien en de toekomst van Ajax ook. Ze willen met Ajax prijzen pakken en aansluiting krijgen met de Europese top. Dat spreekt me enorm aan. Daarnaast houd ik ook van de manier van voetballen: aanvallend, dynamisch, met veel lopende mensen en continu vooruit gericht. Ik hoefde niet lang na te denken. Mijn gevoel vertelde me dat Ajax de juiste keuze was.”

Labyad: “Kon ook naar PSV, maar de keuze was makkelijk”