Bij Ajax werd Zakaria Labyad deze zomer herenigd met Erik ten Hag, zijn oud-trainer bij FC Utrecht. De middenvelder annex aanvaller is zeer te spreken over de hoofdtrainer van Ajax. “In mijn ogen is Erik ten Hag de best denkbare trainer voor een speler. Als je het over beeldvorming hebt: ik heb de laatste maanden zo veel onzin over hem voorbij horen komen in de media. Ik ken geen speler die niet positief over hem is. Deze trainer is zó perfectionistisch. Hij eist elke dag het maximale, van de spelers en ook van zichzelf. Niet alleen in oefenvormen maar ook in een bosloop, het gedrag, in afspraken, in alles”, vertelt hij tegen Voetbal International.

“Iedere speler kan altijd bij hem aankloppen en zijn verhaal doen”, vervolgt hij. “Hij zal altijd een luisterend oor hebben, je helpen en misschien uitleg geven als je het ergens niet mee eens bent. Ten Hag heeft altijd het beste voor met iedereen.”

Als multifunctionele speler maakt het Labyad niet veel uit waar Ten Hag hem gaat positioneren. De Marokkaanse international vindt het belang van het team belangrijker. “De positie waar ik speel maakt mij echt helemaal niets uit. Mijn doel is met Ajax kampioen te worden en zelf zo goed mogelijk te presteren. Als dat als buitenspeler is, prima. Als dat als nummer tien is, ook prima. We moeten een zo sterk mogelijk elftal hebben en wie op welke positie speelt, is volgens mij van ondergeschikt belang.”

Labyad: “Merk dat ik weer terug ben in de top”