Zakaria Labyad kwam vorige zomer naar Ajax, maar komt weinig aan spelen toe. Hij kwam tot nu toe 20 keer in actie voor Ajax 1, voornamelijk invalbeurten.

“Normaal train je lekker naar wedstrijden toe. Dat mis ik. Maar ik gebruik de trainingen om er helemaal klaar voor te zijn als mijn kans komt, als ik er moet staan voor mijn ploeggenoten”, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Toch klaagt hij niet en wil hij niemand de schuld geven: “De reden dat ik die nog niet heb kunnen waarmaken, zoek ik vooral bij mezelf”, aldus de middenvelder.

Afgelopen zomer klopte FC Groningen voor hem aan, maar dat zag hij niet zitten. Hoewel Hakim Ziyech in een hele andere situatie zit, ziet Labyad ook gelijkenissen en legt het uit: “Hij ruilt Ajax niet zomaar in. En dat doe ik met alle respect niet voor FC Groningen. Ik wil het liefst de komende vier, vijf jaar voor Ajax uitkomen. Een andere optie is er voor mij niet in Nederland. Hier ben ik bijna volmaakt gelukkig. Bijna, want een basisplaats zou de situatie perfect maken.” De middenvelder ligt bij Ajax nog tot medio 2022 vast.