Zakaria Labyad viel afgelopen woensdag in het uitduel met Lille (0-2 winst) in de eerste helft uit met een op het oog ernstige blessure. De aanvaller werd afgelopen dagen onderzocht en daar kon Erik ten Hag na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente een mededeling over doen: ‘Hij moet de komende dagen nog verder onderzocht worden, maar uit het eerste onderzoek blijkt dat hij dit kalenderjaar in ieder geval niet meer in actie gaat komen.’ Ook een groot deel van 2020 komt Labyad waarschijnlijk niet in actie, voegde Ten Hag daar later aan toe.

Naast Labyad, was ook al bekend dat Neres tot de winterstop is uitgeschakeld, maar Ten Hag heeft goede hoop dat hij direct of anders snel na de winterstop weer inzetbaar is. Ook aanvaller Promes viel met een kuitblessure uit, maar daar kon de trainer nog niks over vertellen.

Met de vele blessures in de aanval kan de trainer nog niet zeggen of dat een reden is om in de winter de transfermarkt op te gaan. De trainer zag binnen zijn eigen selectie Lang met drie doelpunten tegen FC Twente in ieder geval zijn kans grijpen: ‘Ik snap dat hij ongeduldig werd, maar hij had ook niet de minste voor zich staan.’