© Proshots

André Onana maakt dit seizoen indruk onder de lat bij Ajax. De Kameroener hield afgelopen zondag voor de tiende keer zijn doel schoon. Carlo L’Ami is heel erg te spreken over de doelman. “Het begint met goed keepen en presteren. In zijn eerste wedstrijd, uit tegen Goa Ahead Eagles, pakte hij gelijk een penalty. Dan bouw je wat krediet op. Zijn prestatie en zijn uitstraling zijn bijkomende positieve factoren”, zegt de keeperstrainer van Ajax in Het Parool.

“Ik zei tegen André: je spreekt al Frans en Spaans, als je het Engels ook beheerst ligt de wereld aan je voeten”, vervolgt L’Ami, die afgelopen zomer Jasper Cillessen naar FC Barcelona zag vertrekken. Vanwege de jonge leeftijd van Onana werd Tim Krul als opvolger van Cillessen aangesteld. Krul heeft echter nog geen minuut in het eerste van Ajax kunnen keepen. Dit kwam vooral doordat het herstel van de Newcastle-huurling langer duurde dan verwacht. “Zo ontstaan carrières. Het herstel van Tim Krul had langer nodig en André heeft zich in die periode enorm geprofileerd.”

Zelf is de 20-jarige Onana ook erg tevreden over de samenwerking met L’Ami. “Ik heb in twee jaar veel van hem geleerd. Ik voel me veel zekerder met hoge ballen en met de ballen die net achter onze verdediging vallen.” L’Ami vult de goalie aan: “Ik heb André op hat hart gedrukt dat hij zijn verdedigers soms met helpen. Dat hij uit zijn doel moet komen. Hij heeft een geweldig ster lijf. Daarnaast is hij snel, kan hoog springen, hij is een echte atleet. Als hij uit zijn doel komt, denkt een aanvaller wel twee keer na voordat hij het duel met hem aangaat.”