© Proshots

Kostas Lamprou tekende vandaag een contract voor één seizoen en wordt daarmee de nieuwe derde keeper van Ajax. Hij is blij om weer terug te zijn in Amsterdam. Lamprou keepte als junior in het seizoen 2005-2006 nog in de jeugdopleiding van Ajax. Via Feyenoord, Excelsior en Willem II is de Griek dus weer terug bij de club waar alles begon.

“Dat is inmiddels 12 jaar geleden”, gaat Lamprou tegenover Ajax TV in op zijn eerste periode bij Ajax. “Ik kwam op 13-jarige leeftijd naar Nederland en heb m’n eerste stappen bij Ajax gezet. Helaas heeft het niet lang geduurd, maar via een omweg ben ik weer terug.” Lamprou speelde het afgelopen seizoen voor Willem II, waar hij vrijwel elke wedstrijd in de basis stond. “Het zal voor mij inderdaad even wennen zijn na drie seizoenen in de eredivisie, waarbij ik alles heb gespeeld.” Toch kiest hij voor een rol als derde keeper in Amsterdam. “Ajax is een grote club en dit soort kansen krijg je niet elke dag. Dat was de grote reden dat ik voor deze club heb gekozen”, aldus Lamprou.

De Griekse doelman trainde vandaag al mee met het eerste elftal. “Ik ben door iedereen heel warm ontvangen, door de technische staf maar ook de spelers. Iedereen heeft mij gefeliciteerd. Het zal niet makkelijk zijn bij Ajax, maar ik ga mezelf voor honderd procent geven om de club te helpen en als ze me nodig hebben dan zal ik er staan. Ik hoop dat we een mooi seizoen ervan gaan maken.”