Omdat Andre Onana uiteindelijk toch niet fit bleek, moest Kostas Lamprou snel voorbereid worden en speelde hij tegen Heerenveen: “Ik hoorde het pas in de laatste 10 minuten van de warming-up.  Dat is niet de ideale voorbereiding, maar dat is nou eenmaal zo”, aldus de goalie tegen FOX Sports.

Het werd uiteindelijk niet zijn avond, Ajax speelde met 4-4 gelijk en Lamprou zag er niet altijd even goed uit. Wat vond hij zelf van zijn optreden: “Ik heb nog niks terug gezien. Maar ik denk dat ik bij de derde goal iets meer kan doen. Volgens mij was ik niet echt op tijd stil, daar had ik de bal tegen kunnen houden.” En de 4-4? “Hij is uitdraaiend. De bal gaat over 2 spelers van ons, hij daalt ineens heel erg. Voor mij staat Mazraoui met een speler, die lopen naar de eerste paal. Dus ik had geen tijd om erop te komen, hij valt laag en tikt ‘m erin.”

En dan was er nog het penaltymoment met Sam Lammers. Lamprou had de bal niet klem en liep in een poging Lammers af te blokken, de spits omver. De scheidsrechter liet het doorgaan, al vonden velen het wel een penalty. Lamprou vindt van niet: “Ik probeer hem te blokken en raak hem, maar hij kan niks meer met die bal. Het is niet zo dat hij door mij niet meer kan scoren, dus ik vind het geen penalty.”

Blog: Wij zijn Ajax, wij staan na 988 dagen nog steeds niet bovenaan