Noa Lang is gretig en wilt gaan voor zijn kansen in het eerste van Ajax. De Rotterdammer heeft duidelijke doelen voor ogen dit seizoen. “Ik wil wekelijks gaan spelen in Ajax 1. Ik denk dat het reëel is. Ik weet wat ik kan, de trainers weten dat en het is nu aan mij om te laten zien dat ik er klaar voor ben. Ik blijf bij Ajax en wil gaan voor mijn kans. Ik mag ook nergens heen gaan van de club”, laat het talent weten aan VTBL.

Sterke concurrentie

Met het aantrekken van Quincy Promes heeft Ajax er voor Lang wel een concurrent bijgehaald, maar dat maakt hem niet veel uit. Sterker nog, hij vindt het alleen maar goed. “Zulke spelers maken je alleen maar beter. Iedereen wordt scherper op de trainingen en je gaat nog een tandje extra je best doen om echt te laten zien dat je moet spelen. Ik ben alleen maar blij dat hij is gehaald. Hij haalt de kwaliteit van het team omhoog en ik kan veel van hem leren, dus ik vind het alleen maar goed.”

Ziyech

Tot slot gaat het ook even over Hakim Ziyech. Lang leert veel van de Marokkaans international en hoopt dat hij deze zomer bij Ajax blijft, maar hij laat ook weten dat hij zich niet te veel met de keuze van Ziyech wilt bemoeien. “Hij moet doen waar hij zichzelf goed bij voelt. Als dat bij Ajax blijven is, moet hij blijven. Als hij denkt dat het tijd is voor een stap hogerop, dan moet hij dat doen. Ik heb natuurlijk het liefst dat hij bij ons blijft, want ik kan heel veel van hem leren. Alle jonge jongens kunnen veel van hem leren. Maar ook de wat oudere jongens natuurlijk. Ik wil me daar verder ook niet echt mee bemoeien. Het is zijn keuze. Hij moet gewoon doen waar hij zich goed bij voelt en kiezen waar zijn hart ligt. Waar die ligt? Bij Ajax, hopelijk”, besluit Lang lachend.

Labyad wilt blijven: “Hoop meer minuten te maken”